Spontanitet?

Jag skulle inte säga att jag är direkt spontan. Jag gillar att ha en planering och följa denna noggrant, och ändringar i denna plan kommer inte på frågan. Att planera en dag och sedan få den förstörd för att mamma har planerat in något hon inte har nämnt är en av de värsta sakerna som finns. Ändå så går alltid mina lov ut på att vara spontan eller ha något noggrant in planerat.

Om vi går tillbaka ett år till sportlovet så hade jag inget mer planerat än att åka till Strömstad för att träffa mormor och hennes man, MEN eftersom jag även kände för att förnya något i mitt liv, resulterade det till att mitt rödbruna hår blev till blont igen. Samma har hänt tidigare och ibland kunde jag göra om en torsdag kväll till en spakväll med bad och hårfärgning.

Men det är inte bara mitt hår som får nya färger och former på lov, utan även mitt rum. Inte bara genom att dekorera eller ommöblera. Under årets jullov blev jag sugen på att måla om min aprikosa fondvägg till en helt ny grå färg. Jag kan säga som så att jag på onsdagen blev upptvingad för att åka till tandläkaren, men tro inte det då att det var helt fel dag och att vi egentligen skulle dit dagen där på, alltså torsdagen. Så istället för vara hos tandläkaren åkte jag och mamma in till Kungsbacka för att köpa väggfärg. Detta kan vi summera i att efter att jag hade fått en idé tisdag kväll om att måla om mitt rum, till att rummet stod helt klart (målat, ommöblerat och med ny garderob) tog det ca 5 dagar och då med en fin dag vila.

Med detta vill jag säga att jag inte tror att jag är direkt spontan, jag har svårt att göra om i mina planer, men att jag har en väldigt kort startsträcka är något som är säkert. Jag kan få en idé och vilja genomföra den direkt. Precis som häromdagen när en vän föreslog att vi skulle gör naglarna, och här två dagar senare sitter jag 450:- fattigare med nygjorda naglar.

En idé föds och ska vara genomförd så snabbt som möjligt helt enkelt. Jag har inte tid med omvägar och väntan… Då brukar det oftast sluta med att det inte blir av. Så min rekommendation är att ta tag i det du vill göra, gör det bästa av det och var nöjd med resultatet. Sluta inte direkt, vänta inte för länge, det finns alltid risk med att chanserna försvinner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s