Den Psykiska Styrkan

Varför kan folk bara inte förstå att man inte alltid är lika stark som man ser ut att vara. Nu menar jag inte fysiskt där man ofta ser det muskler, utan på den psykiska styrkan. Jag visar ett stark och självsäkert yttre där jag är mitt vardags jag, men det finns ingen som ser mitt riktiga jag…

Alla beter sig olika och är olika starka i sig själva, men det finns alltid avundsjuka hos alla individer. Bortsett från avundsjuka finns det även okunskap om varandra. Alla känner bara varandras yttre och de innersta känslorna visas först när man kommer hem och stänger in sig på sitt rum och ensam. Dessa känslor som man samlat på sig under dagen släpps ut i hemlighet, när ingen ser.

Vi är alla olika individer, vissa visar sina känslor lätt, andra visar ingenting. Vissa gömmer sin osäkerhet och okunskap bakom skämt, medan andra gömmer den bakom en mur. Men det som alla har lika är ett gott hjärta gömt bakom ett skal uppbyggt på osäkerheter, förödmjukelser och dåliga skämt från okunniga personer. Man kan aldrig veta varför en person beter sig på ett visst sätt eller vad den har haft för uppväxt, och det är därför vi behöver bli mer försiktiga.

Jag har ett skal som visar en trygghet i mig själv och en självsäkerhet, men de som umgås med mig måste snart börja inse att jag hela tiden behöver peppa upp mig, och detta gör att jag inte är det minsta ödmjuk. Jag har jättesvårt att vara ödmjuk för jag behöver dagligen den boosten från mig själv för att må bra. Detta behövs på grund av utfrysning, idiotiska kommentarer och avundsjuka umgängen. Jag har fått så mycket skit för att jag sägs vara ”smart”, men sanningen är att jag inte är smartare än någon annan, jag bara använder min kunskap på ett annorlunda sätt. Jag har alltid fått höra att jag är en ”golare”, visst det kanske jag är, men jag vill ha rättvisa och om någon fotar mig utan min tillåtelse säger jag till läraren (om det är i klassrummet). Även om mitt beteende i de avseendet har blivit mycket bättre, görs mycket på mina villkor och jag gör inte som någon annan tycker om jag själv inte tillåter det.

Även det här med att ställa sig upp mitt i matsalen och skrika ut att ”jag har fått bättre betyg än Anna” tycker jag är onödigt, och det tar mer på mig än vad jag visar. Inte det att jag blir sårad av det, men om jag har gjort dåligt på ett prov eller om en inlämning inte gick som jag hoppats, vet jag redan om det och känner mig säkert redan nedstämd. Jag behöver inte få det ännu mer klart för mig genom att man skriker ut det över hela skola. Då tar jag illa upp och mår dåligt över det. Jag känner mig rent ut sagt förödmjukad för något som jag har gjort bra, men någon annan har gjort lite bättre, eller kanske på ett helt annat sätt. Det som stör mig är hur de säger det och att de måste låta så överlägsna. Jag kan förstå dem att det är roligt att för en gång skull vara bättre än mig på något, men det händer oftare än vad de förstår och det tär mer på mig än vad man ser.

Jag kan vara säker på att ni någon gång har misslyckats på ett prov, gjort bort er på något sätt eller berättat en hemlighet eller något privat för en person, och att detta sedan inte har blivit accepterat. Att man ska gå runt och säga det till alla fastän man kanske sa det i förtroende till personen eller hade en dålig dag. ALLA behöver inte alltid vet allt. Man snackar ofta i förtroende till personen för att man litar på den. Man kanske råkar göra bort sig någon gång ibland, men ”What’s the deal” alla gör ju det ibland så varför göra en stor grej av det?

Jag är långt ifrån perfekt, men att visa ett starkt skal gör mig inte mindre mänsklig eller stark inombords. Det finns alldeles för många personer som är en person när jag är själv med dem, men så fort någon annan är med blir jag mindre viktig och tredje hjulet. Folk tar mig som en självklarhet och jag har börjat tröttna på detta. Ingen är perfekt och inte jag heller, men man kan alltid tänka till och försöka se hur den andra personen tar kommentarer, skämt och beteenden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s