Vad ska man göra?

Människor…. varför är de så svåra att förstå? Jag fattar inte och jag mår dåligt över det. Varför beter de sig så som de gör? Varför fryser dem ute en och sedan tror att allt kommer att hålla på som vanligt dagen efter?

Alla säger att det kommer bli bättre, att det kommer lösa sig. Men vem orkar vänta på den tiden? Jag vill ju alltid må bra och kunna vara glad hela tiden, men det finns alltid något som drar ur mig all energi redan första timmen jag träffar människor. Visst det finns alltid med- och motgångar oavsett vad man gör och jag vet att det alltid kommer att göra det i hela mitt liv. Men lite glädje måste jag ändå få känna under motgångarna. Annars kan man inte få någon motivation att ta sig till nästa med gång.

Jag antar nu att alla tycker att jag ska lämna dessa människor som drar ner mig, som jag mår dåligt runt och som fryser mig ute. Men om sanningen ska fram så kan jag inte göra det. Jag bryr mig alldeles för mycket om dessa personer och att lämna dem skulle få mig att må ännu sämre, iallafall i början. Det jag har börjat fundera på att gör däremot är att sluta hjälpa dem med skolarbetet. Jag har aldrig gjort deras läxor eller liknande, men det har hänt att jag har delat mitt klara arbete som jag redan har lämnat in med dem, och att de har fått skriva av till exempel franska läxan. Så jag har bestämt mig för att sluta med det.

Jag har även börjat fundera på att markera att de gör fel, genom att rygga tillbaks när de vill kramas eller pussa mig på kinden. Att krama vänner och framför allt pussa dem är absolut inte jag. Jag började krama vissa personer i slutet av 8:an som ett ”hej” och ”hejdå”, en detta slutade redan i mitten av 9:an när jag inte kände mig välkomnad längre. Jag kan tycka att det är trevligt att säga ”hej” och ”hejdå” med en kram, MEN då ska det vara en upprepning som pågår nästan varje gång man ses och inte vissa dagar när den andra personen känner att det är dags att fjäska för mig.

Vad tycker ni om att inte prata på en hel dag, sedan dra tidigt från lektionen och säger lite snabbt ”Hejdå Älskling, puss puss”? Jag kan säga att jag inte gillar det. Antingen så pratar du med mig eller inte. Du kan inte göra något mellan ting och kalla mig älskling. Man kan inte komma till en person och behandla den som skit och bara dyka upp när det passar som bäst för att fjäska. Då kan man ju inte tro att jag vill fortsätta vara vän med dig.

Ni kan få komma och gå hur ni vill, men tro inte att jag besvarar era kommentarer, kramar er eller hjälper er med någonting, FÖR jag får inte ut något för det! Plus man ringer ingen klockan elva på kvällen om man inte har snackat med dem på hela dagen och bara undrar om schemat. Det finns faktiskt ställen man kan kolla upp det på utan att störa någon som behöver sova.

Tack på förhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s