Frukostfrallor

Vad är bättre än att vakna upp till ”färska” frallor? Jag vet inte, eller jo, det finns mycket.

Iallafall så fick jag en feeling igår för att baka bröd och vad gör man inte då om man inte ställer sig klockan 20:30 en torsdags kväll och bakar frallor. Frallorna blev faktiskt helt okej, lite för söta för min smak, men både matiga och goda. Så i morse blev det att äta mikrovärmda frallor med smör och ost.

Receptet jag använde mig av tog max 10 minuter att slänga ihop och sedan 12 minuter i ugnen, så verkligen något jag skulle kunna göra igen. Jag använde inte mig av någon jäst i receptet eftersom vi inte hade det hemma, så detta receptet funkade väldigt bra.

Ingredienser

10 frallor

 • 5 dl Vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
 • 1 msk Bakpulver
 • 1/4 msk Salt
 • 2 msk Sirap
 • 2 1/2 dl Vatten (jag tog 1 dl mjölk och 1,5 dl vatten)

Så här gör du:

 1. Värm ugnen till 200 C
 2. Klä en plåt med bakplåtspapper
 3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
 4. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
 5. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten
 6. Forma runda med mjöliga händer
 7. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
 8. Servera nybakade med smör och ost

https://mittkok.expressen.se/recept/snabba-frukostbullar-utan-jast/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s