Stockholm

Glad Alla Hjärtans Dag! Eller vad är det man säger? Iallafall så är det alla hjärtans dag idag och jag har firat den med att vara i Stockholm tillsammans med mormor. Jag kom upp hit igår och hade en mysig kväll med sortering av foton och idag blev det då Stockholm.

Gamla Stan

Vi började dagen i Gamla Stan där vi gick runt i små affärer, kollade på de gamla byggnaderna och bara gick runt och kollade. Det var så länge sedan jag var i Stockholm senast och att bara gå runt i de äldre kvarteren är mysigt.

Fotografiska

Anja Niemi – In Character

Efter Gamla Stan gick vi en bra bit för att komma till Fotografiska museet något jag verkligen rekommenderar. Många intressanta fotografier och jag fastnade framförallt för Kirsty Mitchell serie Wonderland. En väldigt fantasifull och sagolik serie med 74 foton. Vi fick även se Anja Niemi’s serie In Character, Jonas Bendiksen’s serie The Last Testament och sist fick vi se Stockholm forever av Fotografiska. Många fina bilder och helt klart värda att se när de väl är på utställning. Framförallt Wonderland och In Character.

Fotografiska fick även bjuda på en fika/lunch i form av räkmacka med utsikt över Strömmen i Stockholm och Grönalund.

Södermalm & Östermalm

Många bor på Södermalm eller Östermalm, men asså jag ser knappt charmen med det. Södermalm var bara dyrt, dryg personal och stora gator med alldeles för mycket folk och bilar. Inget som gav mig de intryck som många andra ställen kan ge.

Östermalm var bättre. Jag tycker att det kändes mer hemtrevligt och personalen var mycket trevligare. Vi tog även en vända på NK och kollade igenom. Hur får folk pengar till allt? Asså allt i hela Stockholm har varit svindyrt och detta betyder att jag inte har köpt något annat än fika.

Oavsett vad så har dagen varit väldigt mysigt och på något sätt har jag saknat Stockholm, även om det är sjukt mycket folk överallt hela tiden.

Ett svar till “Stockholm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s