Prov…

Idag tror jag att jag har gjort mitt första misslyckade prov. Jag funderar helt ärligt på om jag ens kommer kunna nå ett E i betyg på detta prov.

Att gå ut från ett prov är alltid lika spännande om du frågar mig. Samma känsla som när man trycker på inlämningsknappen efter att man har skrivit en uppsats. Aldrig vet man hur det verkligen har gått, utan man har bara sin egen magkänsla att lita på. En magkänsla som inte alltid är bra…

Jag har alltid haft svårt med prov. Att sätta sig vid sin bänk, få ett papper och svara på frågor med enkla svar. Inlämningar är så mycket enklare, och jag lär mig oftast bättre av det än av ett prov. Min svar på proven blir aldrig helt bra, det är till och med en sådan stor skillnad i vissa ämnen att lärarna har fått fråga om jag får hjälp hemma med mina inlämningar. Svaret på den frågan är NEJ, inte direkt. Jag får hjälp hemifrån med pluggande, förstående och hjälp att kunna utvecklas, men aldrig hela svaret.

Jag vet att många har svårt i vissa ämnen och med vissa typer av examinationer, men jag brukar oftast lösa det mesta. Däremot var det helt annorlunda idag. Det kändes som jag aldrig hade hört om vissa av sakerna som kom, saker som min lärare aldrig har gått igenom, och har han det så gjorde han det i förbi farten. Jag skulle inte säga att provet var svårt, bara att jag fick känna på att vara okunnig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s