3 bussar…

Ny sen vecka igen, och det kan jag säga behövs. Även om mina sovmorgnar inte alltid är de längsta (dock är de längre än andras) så är det skönt att kunna känna lugnet när man går upp vid 7 istället för en stress att hinna med bussen vid 6.

Om förra veckan slutade på bästa sätt, så kan jag inte säga att denna började så bra. Jag vaknade ändå upp i tid i morse, fick till en bra sminkning och helt okej kläder, tror dock sminkningen berodde på mitt nya puder. Sedan hann jag göra en bra frukost som jag packade ner i väskan för att äta den senare, och mellan lektionerna. Det är nu allt går snett. Jag kommer i tid till bussen och står och väntar ett tag innan den kommer och jag kliver på. Därefter åker den ner för våran backe för att komma till nästa hållplats, där de redan står 2 andra bussar som håller på att plocka upp barn från mellanstadiet…

Dessa barnen är ju inte heller de direkt snabbaste så vi står där, 3 stycken bussar som plockar upp närmare 40-60 barn, skulle jag tro, i 7 minuter. Vi har alltså tagit oss till andra hållplatsen och klockan har slagit 08:35. För att förtydliga så gick bussen från första hållplatsen 08:27. Men busschauffören kör bra och vi kommer in till stationen vid 08:47 och då jag tänkte jag att ”Bra, jag hinner med mitt tåg”, men det är ju såklart idag som bussen ställer sig längst bort på perrongen och tåget har bytt spår.

Redan uppgiven så orkade jag inte springa till tåget utan väntade på nästa istället. Så inne på Göteborgs central var jag 09:35, och mitt möte i skolan började 09:30. Så där går jag av tåget och tänker att jag går genom centralen som vanligt. Men såklart så ska det vara denna fantastiska morgon som brandlarmet går på centralen och alla var tvungna att utrymma byggnaden. Så det blev till att gå runt hela stationen, vilket inte tar så mycket tid men ändå.

Jag kom iallafall till skolan och resten av dagen har varit bra. Skolan har rullat på och för en gång skull förstod jag kemin, vilket var väldigt skönt. Sedan var det hemgång med ett tidigare tåg än vanligt, bussen var i tid och jag lyckades göra en god tonfisksallad till middag. Därefter blev det plugg i alla dess former tillsammans med en skål popcorn och 2 flaskor vatten.

Till slut blev min dag bra, även om morgonen var rörig. Hoppas att denna veckan kan fortsätta vara bra även om det är prov resterande dagar av veckan, och vi börjar med samhäll och engelska imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s