Stress hos ungdomar

Vad gör vi med vårt liv? Vad gör vi med dagens ungdomar? Vi ungdomar har säkert ingen skillnad i skolan från när de äldre var i samma situation, men vi lever med mer press, mer stress och prestationsångest. Allt som egentligen grundar sig i tre saker; skola, internet & den äldre generationen. Man får tro vad man vill om vad som är den största orsaken, men jag tror att alla tre knyter samman den största gruppen av människor.

Hela tiden går det runt på nätet om hur vi förstör vår planet och klimatet, men det många inte inser att vi även förintar vår egna art UTAN klimatets hjälp. Fler och fler av de ungdomar som idag lever är självmords benägna. Många lider av depression, ångest och stress. Det är allt fler som väljer att lämna jorden med en känsla av att inte kunna få den hjälp eller den stöttning de skulle behöva. Vi ungdomar lever med en ständig stress, en stress som pågår från 6:e klass.

Men stress känns onödigt eller vad säger ni?

Idag är det näst intill omöjligt att hitta ett arbete utan en utbildning, och oftast räcker inte en gymnasieutbildning till. För att komma in på rätt gymnasieutbildning behöver man betyg tillräckligt bra redan från högstadiet. Det resulterar i en stress över något som ska ge en motivation. Som elev ska man vilja nå högre och högre betyg genom lärare och pedagogers hjälp för att utvecklas, men det har nu övergått till en måste. Vi måste ha bra betyg för att lyckas på samma sätt som det kanske var förr, men nu utvecklas det till något negativt.

Att det var bättre förr kanske stämmer med betyg och inom arbetslivet även om det finns nya arbeten idag som har utvecklats, men vi får inte glömma att även arbetsvillkoren har förändrats i takt med mänskligheten. Nya årtionden och århundraden förändrar arbetsmarknaden och det är inte längre lika lätt att hitta en anställning som passar de egenskaper man som person har utvecklat. Att ha erfarenhet är något som många arbeten kräver, men det går inte om det inte finns någon som vill ta in ungdomar utan erfarenhet.

Långsamt utplånar vi vår egna art genom miljöförstöring, stress och press. Ge ungdomar den stöttning som många behöver, ge oss någonting att börja med så vi sedan kan utvecklas och få en bra erfarenhet av att vara ”vuxen”.

Klimatet är den första prioriteringen vi har idag, men glöm inte att även ungdomar behöver stöttning, hjälp och förstående av äldre och företag. Ni som idag har varit med och utvecklat samhället har gett oss, de framtida generationerna ett levande helvete rent ut sagt. Era misstag måste vi fixa för att våra barn och barnbarn ska få en framtid, och antagligen kommer även dessa generationer behöva rätta till de misstag som görs idag. Däremot kan inte all vikt läggas på vår generation hela tiden, vi behöver starta nu. Vi behöver ta tag i det mesta. Få ungdomar att vilja hjälpa till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s