Kollektivtrafiken

Jag älskar att gå på gymnasiet i Göteborg. En fantastisk frihetskänsla som gör mig mer rörlighet i större städer och jag träffar nya människor varje dag. I dag till exempel var jag på ett elevkårsmöte eller snarare utbildning med andra elevkårer på Schillerska. En rolig upplevelse med elevkårer från både Skara, Örebro och Göteborg, men det finns alltid problem med att inte bo nära sin skola.

Idag började allt bra, jag lyckades göra två utbakadeflätor och jag fick till en sminkning jag var riktigt nöjd med, men på bussen på väg in till Kungsbacka tog busschaffören upp mikrofonen och talade om för oss alla att tågledningen var sönder mellan Kungsbacka till Göteborg…

Den tröttheten jag kände då samtidigt som jag visste att jag inte kunde göra något åt saken mer än att maila min lärare och skriva så som det ligger till. Jag fick iallafall reda på att pendeltåget skulle gå till Mölndal som vanligt, så jag tog det in till Mölndal där vi alla fick lov att stiga av. Detta ledde såklart till att över 100 personer skulle från ett tre vagnar långt pendeltåg, över bron och ner till spårvagnarna. Den kön var väldigt lång och när jag äntligen hade kommit fram till spårvagnens hållplats såg jag att det fortfarande stod personer i kö för att komma in till trapphuset för att ta sig över bron.

I vilket fall stod jag inklämd mellan en pelare inne på vagnen och en stol, och som jag ser det var det utrymmet inget vidare stort. Jag fick precis plats och jag ställde mig med pelaren i ryggen och stolen i magen. En 15-20 minuter senare var jag iallafall äntligen utanför skola sisådär 20 minuter försent…

Dagen rullade ändå på tills jag skulle hem. Ledningen var fortfarande inte fixad så jag fick ta en ersättningsbuss från Nils Ericson’s terminalen till Kungsbacka station med stopp på samma ställen där pendeln stannar. Jag hann med den bussen som gick 16:50 och var hemma 18.30. Det var en lååång resa hem och jag blev helt slut av att sitta i en buss med hårda sätet som körde i typ 20 km/h. eller ja, det kändes som det.

Hemma fick jag sedan äta middag och sedan våfflor, men nu ska jag sova. Det jag ville få sagt var att jag älskar att gå i skolan i Göteborg och jag ångrar inte att jag valde det. Ändå så blir jag lite trött på den kollektivtrafiken ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s