Erasmus+

Första dagen är snart slut och jag är minst lika slut. Det har varit en jättelång dag som har varit superbra, även om det innebär lite missförstånd och uppståndelse. Idag var det som sagt den första dagen i vårat utbytesprogram projekt med Kroatien, Tyskland, Italien och Frankrike, och vad jag kan säga så har det gått bra. Morgonen gick ut på att lära känna varandra lite, men även förstå vad Göteborg är. Det betyder att vi gick till Göteborgsstadsmuseum.

På museet hade vi det ganska fritt. På 1 timme fick vi gå runt och bara kolla på utställningen och försöka oss att förstå oss på Göteborgshistoria från vikingatiden till 1800-talet, tror jag iallafall. Det var en helt okej upplevelse men kanske inte det roligaste för ett gäng tonåringar. Däremot är den inget ”ont” som inte har något gott med sig, vilket då betyder att vi fick lunch efteråt i form av köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt, alltså något hyfsat franskt.

På eftermiddagen sen hade vi lite presentationer, rast och ett grupparbete där vi fick snacka tillsammans i grupper om vad som är bra i projektet och vad som kan förbättras och hur. En intressant dag som slutade med 2 timmar fri lek i Göteborg där vissa gick till caféer och andra till Nordstan för shopping. Och kvällen knöt vi ihop med en välkomstfest och middag inne i skolan med både föräldrar och elever.

Väl hemma sedan har vi hunnit spela ”Spöktrappan” och ”Fia med Knuff” vilket var hyfsat lyckat, men nu ska jag sova innan det blir en uppgång vid 06:30 för en tur till Hönö, däremot fick vi det bättre än vissa andra som ska vara på Fiske auktionen vid 06:45 imorgon bitti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s