Falkenberg Race

I helgen har det varit tävling nere i Falkenberg och även om jag bara är med en dag så kan jag inte säga att det gick skit. Jag gör det runt folk för jag orkar inte alltid prata eller förklara, men det gick inte skit iallafall.

För att förstå lite vad tävlingen var för något. Vanligtvis på en tävling brukar antalet deltagare vara mellan 200-400 skulle jag säga, men denna helgen ar vi över 700 deltagare. Tänk er då en stor simhall med lågt i tak som skulle få in ungefär 1200 personer i form av deltagare, vänner och familj, tränare och funktionärer. Detta är inte det optimala för att arrangera en rolig tävling även om det är kul att det även kommer islänningar och folk från övre delen av landet. Varje pass blev total 4,5 h långa, vilket gjorde att luncherna knappt existerade för de/oss som simmade sista grenen och sedan första på eftermiddagen.

Jag kunde såklart ha simmat bättre, men tror mycket hände på att jag simmade lite i fredags, samt att jag aldrig riktigt kom igång. Jag hade super bra teknik i alla mina lopp och för en gångs skull lyckades jag med min start och målgång på ett bra sätt. Ändå lyckades jag inte helt.

Det första jag simmade i lördags var 50 meter fjäril, en av mina favoritsträckor. Jag fick till ett okej dyk som alltid kan bli bättre, men jag kom i vattnet och jag kom i mål utan några större problem. Min uppgång satt också ganska bra, jag skulle möjligtvis behöva dyka i lite ytligare så att uppgången kan bli ännu bättre. Under själva simningen sen satt tekniken super! Jag hade en bra teknik som hjälpte mig framåt, men frekvensen fanns inte där. Varje armtag fick jag på något sätt kämpa fram med onödig kraft och jag ”tvingade” mig själv att simma framåt. I målgången sedan gled jag något för länge men den var mycket bättre än vad den brukar vara på tävling.

Efter 50 fjäril var det dags för 100 meter ryggsim. En sträcka som jag inte brukar simma eftersom mitt ryggsim inte alltid är tillräckligt bra. Iallafall gick självaste loppet bra, men jag kan absolut inte göra ryggsims starter. Det är helt omöjligt att skjuta ifrån och på till en bra start. Jag kan liksom kickarna men inte självaste starten. Jag lyckades ändå att starta med de andra och kom inte så långt efter. Gick i mål med ett 4 sekunders pers, men eftersom min gamla tid är från 2017 så kanske inte det var sådär jättebra. Även om simningen var bra så kanske inte min förberedelse för simningen var lika bra.

Jag valde att inte byta baddräkt mellan 50 fjäril och 100 ryggsim även om det nu var 2 h emellan, vilket nu i efterhand kanske inte var den bästa idéen, men jag hade bara en bra tävlingsbaddräkt. Jag blev iallafall väldigt kissnödig i denna pausen vilket är helt försåtligt, men att gå på toa med tävlingsbaddräkt är bara att glömma och drömma. Ändå hade jag en kompis som sa åt mig att gå på toa, vilket jag korkat nog gjorde. Allt gick ju bra tills jag skulle dra upp baddräkten igen. Jag som är kall och fuktig samt baddräkten som är likaså. Detta gjorde att jag nu inte är ägare av någon tävlingsbaddräkt längre, inte någon hel iallafall. Jag lyckades dra sönder baddräkten och fick panik. Sa åt min kompis att hämta min väska som låg i simhallen och fick snabbt byta till min gamla baddräkt som jag använde för ett år sedan senast. Ett ansträngande och hyfsat snabbt ombyte senare var vi tillbaka inne i simhallen och simmade 100 ryggsim.

Sista sträckan för dagen fick bli 50 frisim, vilket jag gjorde en super bra start på samt målgång. Däremot fick jag inte upp någon fart eller någon kraft i simningen vilket gjorde att mittenpartiet inte blev något vidare bra.

Dagen blev lång och när jag kom hem blev det middag och sova innan jobbet som jag gör nästan varje söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s