Påsk i Uppsala

Glad Påsk Alla! Påskafton är redan slut och de senaste två dagarna har jag spenderat här i Uppsala tillsammans med familjen och farmor. Sedan träffade vi även faster med familj under eftermiddagen för en påskbuffé med fasters mans sida. En mysig dag alltså.

Apelsinsorbe och pistageglass

Igår hände det inte överdrivet mycket. Vi började med en lugn morgon som sedan ledde till en lång promenad med glassätande. En promenad förbi domkyrkan, längs Fyrisån och sedan hem igen. En promenad som tog slut på krafterna och jag fick gå hem för att käka lunch och sedan titta på mina serier som släppt nya avsnitt. Däremot blev jag lite väl trött och somnade i 1-2 timmar. Kvällen bidrog med en riktigt god middag och sedan några spel gin rummy tillsammans. Vi kan alltså säga att långfredagen blev lång på sitt vis, men samtidigt kort.

Idag, på självaste påskafton, vaknade jag redan vid 7 och var sugen på att gå upp och röra mig. Det betydde ju såklart att träningskläderna drogs på och att jag sedan var nere i källaren och körde lite squats och utfall innan det blev alldeles för tråkigt. Då gick jag upp till TV:n och väntade på att någon skulle vakna så att jag kunde gå ut och gå. När mamma då ko upp vid 07:30 drog jag på mig mina skor och gick en promenad. Jag startade med att bara gå, sedan gick jag upp till slottet och sedan tillbaka. En promenad på ca 4,2 kilometer som gick på dryga timmen. Jag gillar att starta dagen så, även om jag endast gör det om jag är sugen på det.

Det har verkligen varit varmt hela dagen idag och det har betytt att jag har gått runt i kjol och linne hela dagarna. Efter min promenad blev det iallafall en dusch och sedan påskäggsletning. Som vanligt hittade jag mitt ägg sist, men det gör inte så mycket, jag klarar mig ändå. Därefter blev det några lugna timmar innan vi satte oss i bilarna och åkte upp till typ Gävle för en påskmiddag med några fler delar av släkten. Så mysigt verkligen att träffa släktingar som man sällan träffar, och framför allt när det är ”såppas” länge sedan att man knappt kommer ihåg hur de ser ut haha!

Eftermiddagen var väldigt lyckad och innan självaste maten tog familjen och farmor en promenad kring forsen i Forsbacka och i skogen kring järnbruket. Väldigt fin miljö och varm plats.

Så nu ligger jag i sängen, alldeles för mycket godis i magen och ännu mer på skrivbordet efter några spel gin rummy. En lyckad dag som har tröttat ut en och imorgon åker vi hem igen för att avsluta påsklovet och göra oss redo för de sista veckorna innan sommarlovet tar fart. Det är ju ändå ”bara” sju och en halv vecka kvar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s