Intensivt

Nästan en hel vecka har gått sedan jag senast skrev och det allt ligger i skolan. Jag har varje kväll planerat för att skriva, men aldrig kommit till kritan. Istället har jag somnat i soffan, i sängen och till och med i skolan på grund av utmattning. Under hela veckan har inte hjärnan fått vila tillräckligt viket resulterar i trötthet. Jag har till och med haft svårt att somna för att jag kommer och tänka på redan inlämnade uppgifter som jag kan ha gjort ett litet fel på, vilket jag sedan kollar upp och inser att det inte är något fel.

Jag började med att sitta i soffan för att skriva detta inlägg, men när allt raderades när jag precis blivit klar och lagt sin bilder, så gick jag ner till mitt rum, så detta vill nu bli det sista jag gör innan sömnen tränger sig på. Ett sista försök att skriva och inte radera det.

Men vad har jag då gjort denna veckan som har gjort mig och min hjärna utmattad så att jag inte har orkat skriv?

Jag har under denna veckan haft ett kursprov, en inlämning, en debatt, en hörförståelse och ett livräddningsprov i idrotten. Jag har därmed haft fullt upp, men jag har tagit mig igenom det.

I tisdags började helvetes veckan med tanken på att måndagen endast bestod av onödiga lektioner jag redan var klar med. Först ut med hörförståelse i franska, vilket inte gick som man kunde hoppas. Det kändes bra under provet, men resultatet blev inte som jag ville ha det. Däremot är det lite så i de flesta ämnena just nu, men jag kan inte vara besviken med det resultat jag fick med tanken på att det är mer än godkänt. Tror dock att min press på mig själv gör att det känns som att det är en sämre resultat än vad det är. Jag satt till och med på golvet utanför lektionssalen och grät över det.

Idrotten gick däremot superbra. Med bravur (som läraren skrev) klarade jag det provet och är nöjd med resultatet. Precis som debatten i svenskan. Onsdagen bestod av en tidig debatt om dödsstraff vilket jag tyckte kändes bra. Jag hade både koll på argumenten och kunde ställe bra frågor vilket ledde till att resterande klasskamrater ansåg att jag och min debattkollega vann debatten. Jag lämnade även in biologilabbrapporten vilket jag trodde skulle in i torsdags, men med en miss i kommunikation med lärare, visade det sig att det ska in nästa vecka, men jag har ändå lämnat in och är klar med biologin för i år.

Eftersom biologin lämnades in i onsdags, blev torsdagen rätt lugn. En engelskalektion jag inte behövde gå på, en biologilektion jag bara satt på och en mattelektion vi fick gå tidigt ifrån. Kändes rätt onödigt att ens behöva gå till skolan då, men ändå bra för att ha något att göra på dagen. Det hela fick istället sluta med 2h kemi plugg och en lång kvällspromenad med lite fotografering och reflektion. Jag var inte i 1,5h där jag började med att gå runt och prata för mig själv en bra stund, och sedan rabbla kemi i slutet, även om det inte hjälpte så mycket.

Kvällspromenad

Idag hade vi kursprov i Kemi. En stor orsak till den nervositet, trötthet och stress jag känt under veckan. Hela betyget hänger på något sätt på just detta prov. Jag skulle säga att provet gick helt okej. Förhoppningsvis blir jag nöjd med min presentation även om många frågor som sträckte sig upp till de högre nivåerna var svårt förklarade. Däremot var de flesta E-frågorna genomförliga och nästan lätta.

Efter kemiprovet väntades ett möte med några från kårstyrelsen där vi behövde reda ut lite småkonflikter. Vi har där nu bestämt att bli bättre på att kommunicera och försöka förstå varandra för att slippa ha krismöten. Det betyder även att vi ska vara öppna och regelbundna möten, vilket nog kan bli bra.

Skolan är, som tur är, slut för veckan och inklusive träningar har det varit en intensiv vecka. Nu helgen blir det därför lite lugnare med en tävling i Halmstad imorgon och firande av pappa på kvällen kanske, och sedan lite fika och jobb på söndagen. Därefter körs en ny vecka igång med ännu fler examinationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s