Laxaleken 2019

Laxaleken ägde rum i helgen. En tävling som anordnas utomhus oavsett väder och som är roligt. Jag gillar utomhus tävling där man hela tiden kan få friskluft. Däremot är det inte lika roligt när det är 11 grader och molnigt, vilket det var i lördags morse.

Jag tävlade två olika grenar, vilket betyder totalt två lopp. Första som ägde rum var 100 meter ryggsim. Ett lopp som gick rätt ur skit. Jag började med att försöka och simma snabbt, men det slutade med att jag simmade in i linan, kom för nära väggen i vändningen och inre hade någon ork. Däremot tror jag mycket grundar sig i att det var molnigt, kallt och att jag inte var motiverad eller taggad på att simma. Jag kände liksom inte peppen att hoppa ner i vattnet och simma snabbt.

Jag tittade precis på mitt personliga rekord i 100 meter ryggsim och insåg att jag bara låg någon sekund över vilket inte är dåligt med tanken på omständigheterna. Det resultatet är ganska nytt också så jag hade inget viktigt jag behövde prestera.

Efter en god lunch beståendes av sallad från Green Room väntades 50 meter fjäril. När solen tittade fram började det kännas lite bättre och jag fick min peppade känsla tillbaka, även om baddräkten var blöt och det var fullt i omklädningsrummen.

50 meter fjäril kändes bra de sista 15 metrarna. Innan dess var jag inte riktigt igång och körde på en långsam frekvens med för tydliga rörelser. Någon sekund över mitt personlig rekord låg jag även här, men det kändes mycket bättre än ryggsimmet och med tanken på att det var första utomhustävlingen för i år. Även om målgång och uppgång inte blev som tänkt är jag nöjd med helgens lopp och vi kan inte glömma att det har varit mycket under hela veckan och kommande vecka nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s