Energi på minus

Jag vet inte hur min dag har varit idag… Jag tror att mycket av min energi gick åt i skolan med tanken på att jag knapp har haft lektioner idag. Det känns iallafall som att jag har varit ledig men ändå fast i skolan större delen av dagen.

Dagen startade såklart med att tåget var 10 minuter sent vilket gjorde att stressen kröp sig på, även om det var enskilt betygssamtal på första lektion och halva klassen hade sjukanmält sig. Det var alltså ingen fara att jag kom hela 1 minut försent. Efter det väntades en 3,5 timmars rast innan betygssnack och muntligt prov i franska. Jag skulle säga att båda de delarna gick bra, jag ska bara göra ett grammatikprov nästa tisdag för att komma upp på ett okej betyg som jag kan stå ut med. Däremot betyder det att provet ska ligga på en hög nivå, så nu blir det att plugga franska hela helgen.

Efter franskan var det sedan en samhällslektion beståendes av dokumentärs tittande av ”Flat Earth”, vilket gjorde att jag var närmare till sömnen än till själva dokumentären. Sist ut var engelskan där jag skrev en text om ”A Good Life” för att ha en chans att höja mig. Däremot vet jag inte hur bra den uppgiften gick, jag blev klar på mindre än en timme och kände att jag inte kunde göra mer. Samtidigt läste jag igenom texten några gånger och kollade till grammatiken, så jag hoppas att det skulle ha kunnat gått helt okej.

Om engelska texten jag skrev i dag gick bra och om läsförståelsen gick bra har jag även ett bra betyg i Engelska 5, men det hänger allt på dessa två uppgifter eftersom jag ligger stadigt mellan två betygssteg.

När engelskan var klar inser jag att jag inte har fått i mig tillräckligt med mat idag, även om jag har dragit mig från att äta. Jag känner inte att jag borde käka lika mycket som för ett år sedan när jag tränade som mest, vilket leder till att vissa måltider skippas, och det är jag inte stolt över. Jag vet att jag måste äta och få i mig energi, vilket blev ett resultat på dagens träning.

Jag valde ändå att köpa en wrap och en drickyoghurt som jag fick i mig innan gymmet. Gymmet gick därmed riktigt bra och jag blev helt slutkörd. Jag tycker verkligen om att gymma med klubbens gymcoach. En helt annan prestationsnivå än om jag gymmar själv. Jag vågar liksom öka vikterna mer när hon är med. Gymmet gick alltså bra, men själva simningen sedan sket sig. Helt utan energi tog jag mig igenom 40 minuter av passet, men insåg att det inte funkade. Det kändes som jag simmade utan muskler och att det bara fanns ben i kroppen med minsta lilla kött på. Jag vet inte riktigt, men jag gick iallafall upp och nu sitter jag här hemma med en hög franska böcker och mår rätt bra.

Jag vill tro att det var bra att jag gick upp från vattnet idag, även om det säkert kommer resultera att jag inte kommer äta lika mycket imorgon som jag brukade göra. Däremot ska jag göra en bra frukost eller lunch innan jag åker in till skolan och orka träna på kvällen. Jag vill att det ska gå bra på helgens tävling eftersom det är min sista innan vår och sommarsäsongen är över och ett sommarlov med mycket inplanerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s