Menskopp

Internationella mens-dagen var nu för några dagar sedan, men varför inte vara lite sen men ändå i rätt tid? Senast jag var på Ullared köpte jag en menskopp för att testa om det skulle kunna vara något för mig, ett av de bästa köpen jag har gjort. Det är helt klart värt 150 kronor eller var det nu skulle ha kunnat kosta, kan ha varit mer, jag kommer inte riktigt ihåg.

Jag testade menskoppen för första gången under förra mensen och blev på riktigt förvånad. Så bekvämt, så lätt och omärkbart. Att jag inte har testat tidigare ångrar jag nu. Jag vill inte bara skriva gott om den, men att använda menskopp är som att inte ha mens över förutom humöret och andra symptom. Man behöver inte heller riskera att det blöder igenom eller att den blir för full eftersom det blir som den täcker upp allt haha!!

Däremot är det inte alltid det fräschaste att göra rent den eller ta ut den, och sätta in den kan bli lite problematiskt ibland. Dock gillar jag det fortfarande mycket bättre än tampong. Om man jämför med en tampong så brukar jag behöva byta under skoldagar och sådant, samt hela tiden vara rädd att den ska börja läcka, vilket gör att jag nästintill alltid har binda också. Med binda brukar jag bara tycka att det blir varmt och obehagligt, även om jag inte bryr mig överdrivet mycket.

Jag är förvånansvärt nöjd med mitt köp och rekommenderar det verkligen till alla. Så skönt, praktiskt och ändå billigt eftersom man gör rent den mellan perioderna och inte behöver köpa massa nytt. Jag skulle även tro att det är lite miljövänligare än vanliga skydd eftersom den inte slängs, samt kan hålla i flera år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s