Sommarlov

Sommarlov, sommarlov sommarlov. Älskat ibland, hatat ännu oftare. Visst är det skönt att vara ledig från skolan, slippa plugga och oroa sig över betyg. Däremot kan jag inte tycka att det är lika skönt med oplanerade dagar, ligga i soffan större delen av dagen och inte ha någon att umgås med.

Många säger ”Men ring någon och kolla om de vill umgås”.

  1. Man ringer inte vem som helst nuförtiden… Jag tror inte ens att jag har nummer till alla jag skulle kunna umgås med.
  2. Typ alla reser bort just nu.
  3. Tror ni inte jag har försökt?? Jag har skrivit till nästan alla jag har på snap och frågat om de vill umgås någon dag. Fick ungefär 3 napp på det och några som sa att de kunde, men när man sedan frågade om dag sa de att de hade annat att göra.

Detta betyder att jag får hitta på mycket själv, eller ja, det har inte blivit så mycket egentligen men tänker att en liten lista på vad man kan göra och vad jag har gjort kan passa sig. Kan både användas av mig i framtiden men av andra som hittar in hit:)

1. Rensa lådor

Detta har jag inte hunnit göra än, men tror det kommer bli en del av nästa veckas planer. Alltid mysigt att kolla igenom gamla lådor som inte har rensats på flera år. Det betyder inte att något behöver slängas (även om det också är skönt) utan man kollar bara över det man äger.

2. Rensa garderoben

Samma som att rensa lådor kan det var bra och skönt att rensa ut kläder som inte användes eller som är för små. Även att kolla över vad man äger och vad som behövs inför höstens äventyr. Kanske ett par nya byxor till skol/jobbstart. Tror att även denna punkt kommer få vara en del av framtidens planer, förhoppningsvis under nästa vecka.

3. Pussla

Alltid finns det något gammalt pussel man har undangömt. Att sitta och pussla med en ljudbok i öronen eller på högtalaren är både avslappnande och skönt, plus det bästa… man fördriver tiden.

4. Liseberg

Att bo i närheten av Göteborg underlättar såklart för denna saken, men man kan alltid göra det oavsett vart i Sverige man är. Däremot kan det bli ganska tråkigt att gå ensam, framförallt om man är i min ålder. Men att gå på Liseberg tillsammans med någon eller om man vill testa, själv. Jag gick själv för några dagar sedan och det var ju inte den bästa dagen under mitt liv, men att bara stå och titta på folk som blir blöta i Kållerado, eller att bara gå runt i trädgårdarna är rätt så mysigt, även om man är själv.

5. Promenera

Kanske inte det man har lust att göra på sommaren, men det kan ändå vara mysigt. Packa lite matsäck och dricka och börja vandra. Jag hade planen att gå till jobbet, ca 1,5 mil hemifrån, men det sket sig när jag lyckades försova mig. Istället fick jag gå hem från jobbet på 3 timmar och 20 minuter. Men se till att tejpa fötterna, eller iallafall ha bar skor som man inte får skoskav i.

6. Träna

Utan att behöva ha ett mål eller känna någon press kan det vara riktigt kul att träna. Hitta något kul pass på nätet eller kom på ett eget och köra det man tycker är kul. Man gör det helt enkelt på sina egna villkor. Man bestämmer tid, övningar och plats helt själv. Annars finns det gym och personer som har pass att gå och träna på, men testa att köra het själv med någon bra musik!

7. Skolstart

Kör en shoppingrunda. Köp det som behövs till skolan eller jobbet såsom anteckningsblock, pennor, sudd, väska med mera. Det finns alltid något som behövs handlas inför ett nytt år och varför inte ta tillfället i akt när man ändå är ledig?

8. Secondhand

När man ändå vill ha nya kläder och starta upp fräscht kan man alltid gå till secondhand affärer. Både Röda korset, Myrornas och Erikshjälpen har bra och fina saker som man kan köpa för ett lite bättre pris. Det är alltså både bättre för plånboken och miljön:)

9. Läsa

Visst att detta inte är det roligast, men om man hittar en riktigt bra bok är detta någonting att rekommendera. Jag har börjat lyssna på böcker istället just för att kunna röra mig och göra flera saker samtidigt. Annars är et något bar och att rekommendera. Sitta och vila samtidigt som man stimulerar hjärnan.

10. Serie

Att hitta någon riktigt bra serie och sitta och sträckkolla kan jag ändå tycka är mysigt. Även om jag är en person som inte tycker om att sitta stilla en hel dag så kan detta ske ibland. Bunkra upp med något gott att äta och bilda en mysig hörna någonstans i huset, typ sängen eller soffan, och sitt sedan avverka tiden med serier.

11. Maraton

Nu menar jag inte något maraton där man springer, utan ett filmmaraton. Varför inte se om en hel filmserie på minst 3 filmer, eller se en helt ny? I våras hade jag ett Harry Potter – maraton. Jag tittade helt enkelt på alla Harry Potter filmerna under ett dygn, eller nästan iallafall. Tror jag lyckades se till halva sjätte filmen innan jag skulle göra något annat, men det blev en hel del timmar i soffan.

12. Möblera

Detta sker ungefär en gång per år i mitt rum. Möblera om, kanske måla någon vägg eller bara flytta sängen till andra hörnet. Att pyssla i mitt rum och fixa, möblera eller städa tycker jag är mysigt, vilket gör att jag ofta gör detta ganska ofta när jag får en dag över.

13. Fota

Ta fram kameran eller mobilen och bara gå ut och fota. En enkel promenad och fota, eller bara stanna i trädgården och fota. Jag tycker alltid det är kul att fota, få en bra bild och kunna redigera den. Vet inte hur mycket onödiga foton jag har i telefonen, så det kanske är något som också borde stå med på listan…

14. …rensa

Rensa kan man gör hur mycket som helst. Nu tänkte jag mer på att rensa telefonen. Radera foton, appar och kontakter som inte behövs eller används. Ta bort onödiga personer som man inte vill veta av på sociala medier, eller varför inte ta bort sociala medier för en bestämd tid framöver. Finns många möjligheter på att rensa, och det är nästan alltid lika skönt när det är över!

15. Baka

Det är ju ändå sommarlov, man får äta vad man vill så varför inte ta tillfället i akt och baka. Hitta något gott recept bland hyllorna, eller sök upp något gott på nätet och sätt i gång och baka. Sedan kan man välja om man ska frysa in, käka direkt eller bjuda, allt går!

16. BADA!

En sista punkt. Glöm inte att bada är roligt, kul och fördriver tiden. Minst ett kvällsdopp och ett morgondopp behövs per sommar, och däremellan kan man bada hur mycket som helst.

16 idéer om vad man kan göra på sommarlovet utan att behöva umgås med vänner som kanske inte existerar eller om man helt enkelt vill vara själv. Själv ska jag nu titta på en film och sedan städa rummet innan familjen åker och träffar kompisar under kvällen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s