Vem f*n är jag?

Jag kommer köra ett reflektionsinlägg nu. Imorgon fyller jag 17 år och jag har varit i en hel del tankar den senaste tiden som behöver komma ut. Mestadels reflektioner kring mig själv som person, kring mitt inre och hur jag fungerar vilket har man har kunnat se i ett flertal av tillfällen i mitt liv.

Jag har under de senaste dagarna insätt att jag lever i min helt egna kultur med min helt egna vilja. Jag har MINA tankar, MINA åsikter och jag är het på mitt egna sätt, vilket skiljer sig en del från resten av världen. Det är iallafall så det känns när jag går runt i min vardag.

Har ni någon gång tänkt på vad folk klagar. Jag klagar också och jag tycker det kan vara okej att uttrycka sig och prata fritt för att få ur sig det värsta. Ingen är perfekt och ska inte heller behöva upplevas som det. Men folk som HELA TIDEN klagar på att det luktar lite konstigt eller att det regnar ute. SNÄLLA TA OCH VÄX UPP! Både för eran egna del och för andras. Jag tror att det näst intill är alla som känner gödsel doften när det börjar bli vår, och alla tycker att det kan vara jobbigt att bli blöt när håret är fixat och man ska till skolan eller jobbet. Däremot behöver man inte alltid säga det. Vi alla märker om det luktar konstigt, men bara acceptera det. Det är världen vi lever i. Utan gödsel får vi inte all den mat vi har på våra bord och framförallt inte i den kvalité som den är idag. Acceptera att toaletten luktar efter att någon har varit där, eller att det luktar svett efter ett träningspass. INGEN är perfekt eftersom att perfektion inte finns. Alla är sina egna personer och det är bara att acceptera livet och moder jord.

Perfektion finns inte och det är dags att fler blir påminda av det. Jag säger ofta att jag är perfekt, men jag vet att även jag har ett flertal brister. Men jag säger det till mig själv, både på skoj men även i seriösa syften för att kunna stärka mitt självförtroende och min självkänsla. Den man är på utsidan är man inte alltid på insidan. Att jag säger det till mig själv, struntar i andras åsikter och tycken gör att jag känner mig bra och mår bar av att vara mig själv! Jag ska inte behöva låtsas vara någon annan för att jag ska må bra, jag ska kunna vara mig själv utan att få blickar och skit bakom ryggen.

Genom åren har jag insett att jag är en j*vligt speciell person med en personlighet svår att matcha upp. Att hitta den en simpel person att umgås med är riktigt svårt. Jag tror att det max är 5 personer i mina omkretsar som kan förstå mig och acceptera mig för den jag är. 5 personer som jag kan vara mig själv med, och då snackar vi 5 personer utanför min familj. Resterande av personerna jag umgås kan förstå mig till en viss del, men sedan struntar i mitt förflutna och bryr sig istället om jag har märkes kläder, om jag är rik eller hur ”bra” utseende jag har. Vem bryr sig ens om vem jag är? Under mina år har jag blivit sviken, utfryst och allmänt nervärderad. Men inte en människa bryr sig om mitt förflutna och det spelar ingen roll. Mitt förflutna är inte det viktiga utan vad jag har gjort med mina erfarenheter och vad jag har förbättrat. INGEN kan bli bättre om de inte gör några misstag, och ibland behöver dessa misstag upprepas ett tiotal gånger.

Som många försöker vara här i värden försöker även jag vara mitt bästa jag. Det betyder inte att jag alltid lyckas, men jag försöker iallafall och ibland får det räcka. Men mitt bästa jag, vad gör det att jag känner att jag är okej med det? Jag tror att jag har lärt mig acceptera att ingen är som jag och att är speciell. Även att veta om att jag har några fåtal människor som kan förstå mig och acceptera det jag gör är skönt att ha i bakhuvudet. Ett fåtal människor jag kan vara mig själv till 100% utan att det bryr sig, men även dessa personer som säger till mig på skarpen om jag går alldeles för långt. Att jag har mina ryck av att aldrig sluta snacka, ställa mig rätt upp i simhallen och dansa eller öppnar upp hela mitt hjärta utan anledning utan för att jag bara känner för att prata är inget ni bryr er om. Ni är helt med på noterna och följer antingen med i mina ryck, gör som jag och mår bra, eller bara tittar på mig och ler för att detta är jag och att jag är mig själv.

  1. Ingen är perfekt, perfektion är något påhittat som visar fel intryck om verkligheten.
  2. Ingen kan bli bättre utan att göra misstag, och misstag kan få göras om, om och om igen för att de ska göra någon nytta.
  3. Det finns INGEN som är precis som DU! DU är speciell och ingen kan ta ifrån dig dina egenskaper. Istället för att försöka vara någon annan så ska DU vara dig själv. Må bra, lev livet och strunta i andras tycken. Skaffa dig en person som du kan vara dig själv kring till 100%. EN person du kan känna dig trygg runt, även om det är din mamma, mormor, kompis, pojkvän/man, lärare eller kollega. Hitta någon som accepterar dig och du accepterar hen och ni kan ta er genom livet oavsett hur svåra tider som kommer, men som även delar de bra tiderna!
  4. Älska dig själv, var öppen med det och var dig själv. Ingen bryr sig om en teater nisse som bara låtsas var någon som den inte är, och kom ihåg. DET FINNS ALLTID NÅGON SOM ACCEPTERAR DIG OCH ÄLSKAR DIG FÖR DEN DU ÄR!!!

Jag är jag. Jag är Anna och jag älskar den jag är. Ingen ska få ta ifrån mig om vem jag är utan jag är den jag vill och ska vara!

THIS IS ME

Ett svar till “Vem f*n är jag?”

  1. Toppen, Anna! Tänk om alla tog sig ordentligt med tid till tänka som du gör och försöka hitta fram till hur man vill leva. Jag tror att livet då skulle bli bra mycket roligare för många.
    Stor kram/Farmor

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s