Bourges 2019

Herregud vad jag har gjort mycket under den senaste tiden, ännu en gång. Eller mycket kanske är att ta i. En militärhelg i Ronneby på F17 och sedan en vecka i Frankrike, närmare bestämt Bourges.

En park i Frankrike

Militärhelgen är som vanligt någon alldeles underbart. Att under lördag förmiddag få på sig det gröna är en känsla som är svår att slå. Det är inte ofta som jag känner mig så fri som jag gör när uniformen dras på. Man behöver inte längre tänka, bara följa order. Inte längre behöva bry sig om hur man luktar, ser ut eller om man svettas. En frihetskänsla på en ny nivå.

Annars gick den helgen ut på att få tillbaka sin utrustning och kolla över den. Såklart blev det lite bäddning och städning, men framförallt en hel del orientering både i grupp och själv. Vi fick även ta en titt på lite olika radioapparater och testa. Jag tycker stormtrivs just nu inne på regementet utan att behöva bry mig om skolan eller ”vänner”.

Kissekatt utanför ett café

Efter att ha kommit hem en söndagskväll var det bara att packa om eftersom jag sedan drog till Frankrike vid 06:30 på måndagsmorgonen. Den veckan var sedan okej under veckans gång, men svår att slå nu i efterhand. Vi träffade så många vänner från projektet Erasmus+. Vänner vi först träffade i Kroatien förra hösten, sedan träffade vi en del av dem i Sverige i våras och nu var det då dags igen. Det värsta var att separeras från dem igen utan någon vetskap om vi kommer ses igen eller inte…

Under veckans gång var det mycket fokus på Bourges som stad, deras stora katedral och deras hantverkare yrken som fanns förr och lever kvar i dag. Förutom ganska tråkigt väder och många stegs som togs var det bra. Jag lyckades ta en hel del bilder under denna tiden, både på utsidan av katedralen och från insidan. Även bilder från Palais Jacques Coeur, hemmet för Jacques Coeur.

Att få bo hos en fransk familj var också underbart men svårt. Föräldrar som endast talar franska får en att använda sin egna franska ännu mer. Vi fick även lära oss förstå mer franska än vi gjort tidigare. Sammanfattat var en vecka i Frankrike med skolan någon som verkligen behövdes, men tråkigt vis måste man tillbaka till skolan nu och ta igen allt som man har missat. Men det är helt klart värt det!

Palais Jacques Coeur

Katedral Saint-Étienne

Inne i Katedralen Saint-Étienne

Uppe på Katedralen Saint-Étienne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s