2:a advent

Andra advent idag. Hur gick det till? För en vecka sedan var det 1:a december och 1:a advent, och nu har jag istället drygt 2 veckor kvar till Julafton. Men ändå om det är andra advent finns inte julkänslan där. . .

Varken snö eller kyla har vi. Hela tiden ligger regnet på och dagligen ligger temperaturen på 8 grader. Jag vill bara ha den kyla som var här och hälsade på förra helgen. Minus garder, snö och blå himmel. Är det så mycket att begära? Oavsett vad så har veckan och helgen varit väldigt mycket upp och ner.

Vi har denna vecka inte haft överdrivet med prov, om vi nu haft något överhuvudtaget. Det hade jag faktiskt! Har redan glömt bort allt vi gör, men engelska hade vi denna veckan vilket kändes helt okej. Jag skrev en argumenterande text om förintelsens existens och att den då existerade. Ett ganska intressant ämne att grotta sig in i, men om det hade varit en svenska text som skulle vara argumenterade hade den inte varit lika bra med tanken på att mina argument inte var de starkaste, men men ‘What to do now?’

I torsdags hade jag sedan en lugn studiedag med desto mindre studier. Lite träning på morgonen, slapp och pussel under dagen och till sist simning på kvällen. En ganska lugn dag utan någon stress. Sedan fortsatte skolveckan med fredag och OLIVER! (efter 6h av julshopping).

Helgen bestod sedan av lite Julbasar i Frillesås och sedan lillsyrrans luciafirande hos gamlingarna här i Fjärås. Däremot var inte kvällen lika bra, och denna dag har inte heller varit den bästa i livet.

Jag HATAR (rent ut sagt) min ”sjukdom”/ egenskap / fobi eller vad man nu ska kalla det. Att både höra och känna för bra är hemskt. Det värsta som finns är när man inte ens klarar av att äta middag med sin familj. Jag vet inte vad som är problemet men har varit och nosat på flera olika saker, bland annat ”högkänslighet” och ”misofoni” men vet inte mer om dem en så. Oavsett vad är det hemskt och förstör min vardag. Kanske kommer det ett inlägg om det någon gång bara för att få det nedskrivet och uttryckt i ord. Men vi får se, nu ska det iallafall sovas så att jag är väl utvilad för min förhoppningsvis sista franskalektion, vilket bjuder på muntligtprov…

Annars är det ju både Öppet Hus, Nobel och Lucia denna veckan så att vara utvilad tills dess känns ju ändå lite smart 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s