2019-2020

Gänget! Det är 2020. Jag har nu startat året i fjällen (Hamra) med ett slalompass under förmiddagen i närmare 3h och sedan en lunch innan det blev 8,5 km längd under den tidiga eftermiddagen. Därefter kan jag helt klart säga att mina ben var trötta, men jag mår iallafall bra!

Det var däremot inte det jag ville skriva om nu. Som den senaste tiden har mina blogginlägg blivit färre och färre, men det är precis som vanligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Nu är det dock ett nytt år (även om det inte känns som det) och allt är möjligt. Men innan jag lämnar 2019 bakom mig vill jag ha en liten tillbaka blick på det gångna året med några simpla frågor. Så nu kör vi!

Vad gjorde mig glad under året?

Under 2019 är det lite småsaker som gjort mig glad, men en stor sak är försvarsmaktens ungdomsverksamhet. I somras när jag tillbringade två veckor i Ronneby med helt främmande människor och fick ha en struktur och slippa bestämma, allt bar löste sig hela tiden. Med samma verksamhet har jag under hösten haft 3 riktigt roliga och intressanta tillfällen som fortsätter under 2020.

Något annat som gjort mig glad är känslan av att veta att det finns människor där ute som jag tycker om att umgås med och som jag trivs med. Även om jag inte får träffade dessa människor tillräckligt ofta vet jag på något märkligt sätt att det är där och existerar vilket är tryckt.

Det sista jag kan komma på som har gjort mig glad är minnena från min helg i Örebro med Upptakt 2019, min vecka i Kristianstad och våra Erasmus+ resor med att träffa gamla och nya vänner!

Vad är jag mest stolt över från året?

Det finns väl många saker att vara stolt över. Det har ju ändå gått 8760 timmar och mycket skulle ha kunnat hända. Däremot, det jag är mest stolt över är min resa ner till Kristianstad/Hässleholm. Även om de tre jag skulle ha åkt med fick ”förhinder” åkte jag ner till de 4 killar vi träffat en gång tidigare och hade en fantastisk vecka. Sov hemma hos tre av dem, kom oinbjuden till en studentmottagning och hade en allmänt mysig tid med både fest, serie och prat.

Just med tanken på att jag åkte ner dit utan någon jag kände, utan att veta vad som skulle ske och utan sovplats så är det nog den grejen jag är mest stolt över. (Finns ett helt inlägg om den ”veckan”)

Vad har jag lärt mig?

Vad jag har lärt mig är svårt, men skulle kanske säga att det är just den grejen med att alla är olika. Ingen är den andra lik och att man måste se saker ur andras perspektiv för att kunna lösa situationer.

Sedan har jag lärt mig att skjuta med 22 long (skidskytte vapen), jag har lärt mig att man inte alltid måste prestera på högsta nivå och att det är okej att misslyckas.

Vad gjorde jag under min fritid?

Under min fritid under 2019 gjorde jag inte något överdrivet mycket. Det var en hel del av bara sittande och inte göra någonting alls. Det blev lite simning, lite jobb, en stor utveckling med parasimningen och jag har ju faktiskt målat på min vägg och varit lite kreativ under min lediga tid.

När kände jag mig mest levande?

Då jag kände mig mest levande tror jag bland annat är veckan i Kristianstad/Hässleholm. Även försvarsmaktshelgerna och de två veckorna i somras med flygvapnet är då jag har känt mig levande och kunna göra det jag gillar.

När jag träffar vänner, festat (även om det endast har varit två tillfällen), när jag har gått utanför mitt bekväma jag och de tillfällen jag har varit jag.

Förväntningar på 2020

Så vad förväntar jag mig nu de kommande året? Jag vill framförallt gå ner i vikt igen, vilket är ett års mål. Däremellan ska jag försöka ha lite delmål och liknande. Sedan vill jag börja festa mer, jag vill bli mer livlig och röra mig mer bland folk. Vill slippa att sitta inne på mitt rum och låta livet gå. Jag vill alltså göra något med det men jag vet varken vad eller hur.

En liten kort sammanfattning av mitt år, med några få delar. Utöver detta så har mycket mer skett men allt kan inte alltid få plats i tankar eller på listor. Men jag har haft ett bra år med några höjdpunkter och några jobbigare dagar. Däremot hoppas jag att 2020 kan bli ännu bättre, jag fyller ju ändå 18 så något kul måste ju hända!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s