Uppdatering

Dags för lite uppdatering. Jag har inte skrivit något sedan årsskiftet, men i ärlighetens namn vet jag inte riktigt vad jag ska dela med mig av. Idag är jag däremot sugen på att skriva och uppdatera lite för att iallafall få lite tillbaka för att ha kvar detta ställe på nätet.

Det är den 23 april idag. En dag som för fyra år sedan bestod av ett första uppvaknande i huset. Kan ni förstå att det därmed är fyra år sedan vi lämnade Frillesås för ett ställe med stall i Fjärås. Nu har vi inte haft någon boendes i stallet de senaste två åren, och även varit helt djurfria, men det är först nu jag inser hur sjukt bra vi bor. Läget är helt perfekt. Löpspår, fotbollsplaner, simhall och gym befinner sig precis utanför staketet (även om det är en 3 minuters promenad till de senare nämnda platserna. Vi har skola med årskurserna 0-9 på ett maximum av en 7 minuters promenad, och vi får inte glömma utsikterna. Vår baksidas utsikt, bräckans promenadslingor och stigar samt dess utsikt över både Lygnen och havet är fantastisk. Det tog bara fyra år för mig att inse hur bar det är, även om jag inte några vänner att tala om. I och för sig kanske inte det var något jag hade i Frillesås heller, iallafall inte under de senare åren, vilket var en av anledningarna till bytet av skola.

Men vad är det som pågår nu i mitt liv? Jo, det är så kallade Corona-tider. Ett virus som härjar fritt och sätter hela världen i karantän. Enligt Svenska Dagbladet låg statistiken på närmare 2000 döda på grund av COVID-19 och över 16 000 smittade i Sverige under gårdagen. I världen säger statistiken 2,5 miljoner bekräftat smittade och närmare 200 000 döda. Antal smittade är däremot en lågt räknad siffra enligt min åsikt, eftersom alla inte testas för viruset, utan endast de som visar starka symptom. Det gör att antalet smittade skulle kunna ligga mycket, mycket högre, men ja, jag lyssnar på statistiken.

Oavsett vad statistiken säger är inte jag överdrivet rädd eller påverkad. Inte än iallafall. Det som har påverkat mig är att jobbet avslutades lite tidigare än tänkt, att högskoleprovet blev inställt, och den kör jag började i i vintras ställdes in efter hälften av gångerna. Sedan kanske det här med att alla gymnasieskolor stängdes ner och jobbar under fjärrundervisning är en påverkan som både är tråkig men också skön. Sedan den 17 mars har jag suttit hemma vid matbordet och haft mina lektioner. Eller ja, alla lektioner har inte skett vid matbordet. En del har även befunnit sig i köket medan jag lagar mat, i soffan framför en film, eller ja i solen. I vilket fall har jag insett att detta passar mig riktigt bra. På något sätt känns det som att min skolgång har förbättrats, och inte minst min hälsa. Slippa stressen av ljud som stör lektionen, slippa 2 timmars resa per dag och bara kunna ta eget ansvar och själv bestämma när man ska göra olika uppgifter. Däremot är jag helt med att detta inte passar alla. Bristen på socialkontakt med klasskamrater, bristen på rörelse och antal steg tagna utan att att tänka på det är lite segt. Innan det blev fjärrundervisning tog jag upp över 5000 steg genom att gå till och från skola, samt lite i stan. Nu går jag från sovrummet till köket, till matbordet och åter till sovrummet. Det betyder att jag behöver ta desto fler egna promenader, vilket kan vara skönt eller också segt.

Jag skulle dock säga att denna typ av undervisning har gjort mig gott. Jag mår bättre, jag har tid att träna och äta mer rätt. Sedan julen har jag och familjen börjat äta mer hälsosamt, det vill säga mer grönsaker och använda lite mindre fett i maten. De senaste 6 veckorna har jag även nu genomfört en 6-weeks-challenge med Kungsbacka Crossfit, och fick den förlängd med 3 veckor, så det betyder att jag har 2,5 veckor till, vilket betyder gratis träning. En challenge som har gjort mig väldigt gott.

Bortsett från crossfiten har jag sedan månadsskiftet tränat simning två gånger i veckan tillsammans med klubben, med tanken på att det är just fjärrundervisning och jag har tid. Plus, allt sker i Fjärås eftersom gamla simhallen rivs, och nya inte öppnar förrän 9 maj.

Det jag skulle komma till är att fjärrundervisningen plus challengen har hjälpt mig att få till lite rutiner. Några fantastiskt behövliga och sköna rutiner. Både mer specifika rutiner för morgonen från att jag vaknar fram till frukost, och sedan har jag lite mer riktlinjer för resterande av dagen, och veckan. Varför inte ta de i ett eget inlägg? Har nu känslan av att detta inlägg blev rätt långt. Tänker såhär : två inlägg till ska skrivas under antingen dagen, eller iallafall under veckan. Ett om min challenge och vad som har skett i förändring sedan årsskiftet, och ett inlägg om mina nuvarande rutiner. Så, nu är det dags för lektion här i soffan i solen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s