Mina dagar – planering och morgonrutiner

Så då ska vi se. Sedan en vecka tillbaka har jag startat dagen på samma sätt, med några få undantag då jag hade risktvåan en dag och lite annat. Men generellt har jag under veckan startat dagen med en ny morgonrutin. Den ger iallafall mig en skön väckning av kroppen och gör dagen oftast blir skön.

Det är tack vare min fjärrundervisning och att mycket är inställt som jag har kunnat testa på olika typer av planeringar som skulle kunna funka för att få dagen att gå ihop även om jag ytterst sällan lämnar huset. Därmed har jag börjat planera mina dagar lite och även om det inte är överdrivet mycket så är det iallafall något att förhålla sig till.

Morgonrutin

Jag börjar med att vakna mellan 06:00 och 08:00 beroende på vilken vecka jag har. Däremot tycker jag det är skönt att komma upp vid 06:00 och starta dagen. Därefter klär jag på mig kläder, antingen träningskläder, myskläder eller vardagskläder. Om det behövs sminkar jag mig även under denna tiden. Att göra i ordning sig tar ca 30 min eftersom det sker lugnt och skönt. Efteråt går jag till köket, förbereder kaffe om det så önskas, annars skippar jag såklart det. Jag fixar ett vanligt glas med 1,5 msk äppelcidervinäger och resterande vatten för att dricka det tillsammans med vitaminer och liknande.

När det är klart tar jag med mig kaffe (om jag valde att koka det), minst 0.5 liter vatten och min morgondagbok. Med dessa saker går jag ut till vår inglasade veranda och sätter mig under en filt. Sedan tar jag det lugnt på denna plats i någon timme. Skriver i dagboken om förgående dag eller om kommande dag, kanske om natten som var eller om något helt annat. Jag släpper alltså ut tankarna och rensar huvudet innan dagen startar.

Om det nu är så att skolan startar vid 08:00 så är det att ansluta sig till lektionen som gäller då, men annars kanske göra något annat, exempelvis läsa en bok, göra någon läxa eller inlämning med mera. Jag tar lite tid till det som behövs göras helt enkelt. Sedan blir det frukost och dagens planer kan sätta igång.

En lugn start på dagarna som inte framkallar någon stress alls utan det var riktigt längesedan jag kände mig så här avslappnad och lugn även om jag har skola och mer träning än jag haft de senaste två åren.

Dagsplanering

Varje dag har jag lite olika saker som ska genomföras. Det kan vara allt från när måltider ska utspisas till att jag ska träna. Det som ska ske under en dag är därmed:

 • 09:00 Frukost (kan utspisas senare MEN inte tidigare)
 • 13:00 Lunch (förberedelser och äta, helst inte innan utsatt tid, men det finns anledningar till att lägga lunchen tidigare eller liknande)
 • 15:00 Mellanmål (käkar alltid något, helst proteinmål exempelvis keso eller kvarg)
 • 17:00-19:00 Middag (allra helst vill jag att jag ska äta middag 17:00, men träning, skola eller familjen kan göra att middagen blir senare lagd. Däremot är det bra om den inte är efter 19:00)
 • Ett till mellanmål kan jag äta om jag vill, exempelvis efter träning på kvällen, eller om det behövs någon dag.

Bortsett från måltider och tider de ska utspisas så finns det några saker jag ska göra per dag:

 • Gå minst 5000 steg, helst upp emot 7000 steg
 • Hitta på något. Exempelvis träna, åka iväg eller träffa någon
 • Göra 50 armhävningar, 100 squats och 120 situps (detta är en idrottsuppgift som ska genomföras och varför inte då lägga in det in planeringen?)
 • Dricka 1.5 liter vatten innan lunch och totalt 3 liter vatten/dag

Veckovis har jag ett mål som jag ska försöka hålla så länge som möjligt. Det är tack vare min 6-weeks-challenge och att Kungsbacka simhall stängdes som jag gör det. Den saken är:

 • Träna crossfit 3 gånger/vecka
 • Träna simning 2 gånger/vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s